Το 2ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στη Σίταινα

Το 2ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι γεγονός!

Η δεύτερη εκδήλωση του Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στην Τσακώνικη γαστρονομία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην πλατεία Θεολόγου, της Κοινότητας Σίταινας. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Κοινότητας Σίταινας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας.

Οι καταξιωμένοι σεφ της περιοχής μας κ.κ. Αλέξανδρος Ιατρίδης και Θανάσης Ταμπάκης θα χαρίσουν ένα γευστικό ταξίδι μοναδικών γεύσεων και πλούσιων αρωμάτων με φρέσκα τοπικά υλικά, με μυρωδικά και βότανα της Τσακώνικης Γης.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το Τσακώνικο τραπέζι, ένα τραπέζι στρωμένο με αναπολήσεις, εικόνες, ακούσματα και μνήμες από το χθες, με ποικιλία γεύσεων από το σήμερα, με προσδοκίες, όνειρα κι ελπίδα για το αύριο.

Η Τσακώνικη κουζίνα, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, τους νόστιμους συνδυασμούς και τη γαστρονομική παράδοση αιώνων, κατέχει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή θέση στη διαχρονική πορεία των Τσακώνων. Χαρακτηρίζεται από την απλότητα αλλά και την τόλμη και τη φαντασία.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε όλοι ώστε να απολαύσετε τις μοναδικές γεύσεις της Τσακώνικης γαστρονομίας στην ελατοσκέπαστη Σίταινα.

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, Αύγουστος 3, 2023 - 20:00