Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συνδιοργανωτής στο 53ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου ώστε να είναι συνδιοργανωτής στο 53ο Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια – Προκλήσεις και Προοπτικές».

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου έγινε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους.   

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με την ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

Επιπλέον του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συνδιοργανωτές του συνεδρίου ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και οι Δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης. 

Η έδρα των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου ήταν στην Τρίπολη ενώ το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου επισκέφτηκαν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ξεκίνησαν την ξενάγησή τους από το ΕΠΑΛ Άστρους όπου με την βοήθεια του Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Κολοβού περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο ελιάς και στο λαογραφικό μουσείο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης Φορέα Διαχείρισης και Υγροτόπου Μουστού όπου στελέχη του κέντρου τους ενημέρωσαν για την βιοποικιλότητα της περιοχής και τους προσέφεραν ενημερωτικά βιβλία και φυλλάδια για τον Πάρνωνα. Κατόπιν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας τους παρέθεσε δεξίωση στο Κτήμα Τσιουλόγιαννη ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και την προβολή του Δήμου σε Πανελλήνιο επίπεδο. 

Εκτενέστερα το συνέδριο είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η Ε.Σ.Ε.Τ. συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας. Για τρεις μέρες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και έγκριτοι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε ένα γόνιμο διάλογο με εισηγήσεις, απόψεις και προτάσεις που αφορούν επίκαιρα προβλήματα στον δημοσιογραφικό χώρο, τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, την ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα άνοιξε παράθυρο επικοινωνίας και συνεργιών με την τοπική κοινωνία με εισηγήσεις ακαδημαϊκών και προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη, την οικονομία και τον τουρισμό. Δόθηκε βήμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να παρουσιάσουν και να προβάλουν το έργο και το όραμά τους για τον τόπο  της χωρικής τους αρμοδιότητας. Το Επιμελητήριο είχε την ευκαιρία να προβάλει την τοπική Επιχειρηματικότητα, αλλά και τα σχολεία να συνεργαστούν με την ΕΣΕΤ και να παρουσιάσουν εργασίες τους, ως «Μικροί Δημοσιογράφοι» και «Μαθητογράφοι» που αφορούσαν στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της Τρίπολης και την καταγραφή και παρουσίαση κοινωνικών προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας έγκριτους δημοσιογράφους από όλη την χώρα. Ανταποκριθήκαμε σε μια ακόμη δυνατότητα πανελλαδικής προβολής του Δήμου μας, πράγμα το οποίο προσδίδει πολλαπλά οφέλη. Τα θετικά σχόλια που αποσπάσαμε από όλους τους επισκέπτες είναι η κινητήρια δύναμή μας ώστε να μην σταματάμε και να συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Τ. για την άρτια διοργάνωση».