Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Την έναρξη των εκδηλώσεων σηματοδότησε το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που δέσποζε στην κεντρική πλατεία του Άστρους, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Η Μικτή Χορωδία Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Φιλαρμονική ήταν εκεί και συντρόφευσαν τους παρευρισκόμενους με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το 10ο χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας όπου συμμετείχαν οι χορωδίες: «ΛΙΟΠΕΤΡΑ» Δήμου Ευρώτα, Τρίπολης LA VITA, του Συλλόγου Γυναικών «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» Δήμου  Διρφύων - Μεσσαπίων και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Οι χορωδίες παρουσίασαν στο κοινό ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια κλασσικά και αγαπημένα αλλά και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο.

Τη σκυτάλη πήρε στις 26 Δεκεμβρίου 2022 η παιδική διαδραστική παράσταση «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» όπου οι μικροί θεατές συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξή της.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και φυσικά η φουσκωτή τσουλήθρα που λατρεύουν τα παιδιά! Η πλατεία του Αγίου Ανδρέα και του Άστρους, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, γέμισαν με παιδικές φωνές και πολλά χαμόγελα. Έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, τα ξωτικά τους έκαναν face painting και φυσικά συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη!  

Παράλληλα με τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα υπήρξαν και δύο ενημερωτικές – ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που αφορούσαν την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Αρκαδίας και την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης η οποία ήταν αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Υγείας Άστρους.   

Την 1 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας, με τις ευλογίες Ιερέων της περιοχής. Η ανταλλαγή ευχών και τα πειράγματα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών ήταν οι βασικές συζητήσεις της ημέρας.  

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έκλεισαν με την παιδική θεατρική παράσταση «Με την αγάπη φτάνω στα άστρα». Όλοι οι θεατές βοήθησαν τον Αστέρη να φτάσει στο άστρο των Χριστουγέννων μεταφέροντας το μήνυμα πως αν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε το ακατόρθωτο και πως με την αγάπη σύμμαχο όλα είναι πιθανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν δωρεάν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και δημιουργικότητα.