Ποδηλασία (ΜΤΒ) στην περιοχή Κούβλι Αρκαδίας

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (ΜΤΒ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΒΛΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΡΑΣΙΩΝ

 

 

Η περιοχή «Κούβλι» αποτελεί την νοτιοανατολική κατάληξη του οροπεδίου της Τρίπολης. Από εκεί αρχίζει να ορθώνεται ο ορεινός όγκος του  Πάρνωνα, με πρώτο χωριό που συναντάμε να είναι τα Άνω Δολιανά.

Στην περιοχή τα παλιότερα χρόνια καλλιεργούνταν αμπέλια, γι’ αυτό και σε όλη σχεδόν την έκταση συναντιούνται πολυάριθμοι λινοί, πέτρινα χτίσματα με όμορή αρχιτεκτονική, όπου γινόταν κατευθείαν το πάτημα των σταφυλιών.

Για μια περίοδο η καλλιέργεια της αμπέλου εγκαταλείφθηκε για να αφιερωθεί ο κάμπος σχεδόν αποκλειστικά στην καλλιέργεια καρποφόρων δέντρων.

Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται και πάλι μια στροφή στην αμπελοκαλλιέργεια με κέντρο της δραστηριότητας τους αμπελώνες του Κτήματος Τσέλεπου.

Οι συνεργάτες της 5ΕΝΤΕ σχεδίασαν και σας προτείνουν μια εύκολη ποδηλασία στην όμορφη αυτή γωνιά της Αρκαδίας.

 

 

 

 

Η διαδρομή έχει μήκος δέκα χιλιόμετρα, όλα σε βατούς χωματόδρομους, με ένα μικρό μέρος σε ασφαλτόδρομο που λειτουργεί ως «γέφυρα» ανάμεσα σε δυο κομμάτια.

Θα ξεκινήσουμε από το ξωκλήσι της Παναγίας της «Κουβλιώτισσας», σε μια γραφική ρεματιά και θα ποδηλατήσουμε κάτω από πλατάνια, κερασιές και καστανιές. Η διαδρομή θα ανέβει προς τις γυμνές υπώρειες των βουνών ανατολικά, για να κατέβει σύντομα και πάλι στον κάμπο.

Στη διαδρομή θα συναντήσουμε πολλούς εγκαταλειμμένους λινούς και θα θαυμάσουμε την όμορφη αρχιτεκτονική τους, και, αν είμαστε τυχεροί μπορεί να διασταυρωθούμε με το κοπάδι των ζαρκαδιών που ζουν ελεύθερα στην περιοχή.

Σε προγραμματισμένες στάσεις θα μιλήσουμε για την φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Τα ποδήλατα θα είναι FujiNevada 1,7. Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επιλέξει ηλεκτρικό ΜΤΒ, το Fuji

Ambient. Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας με ειδικευμένο τεχνικό.

Εκεί θα ακολουθήσει πρόγραμμα γευσιγνωσίας με τρία από τα εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου «Κτήμα Τσέλεπος» και η δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί με υπαίθριο BBQμε τη φροντίδα της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ

Ώρα έναρξης της δραστηριότητας 10 π.μ.

Συνολική Διάρκεια: 6 ώρες

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

 

  • Ρούχα κατάλληλα για ποδηλασία.
  • Αντιανεμικό μπουφάν και φούτερ.
  • Σακίδιο και μπουκάλι με νερό.
  •  

 

 

 

Περισσότερα στο  www.5ente.com