Ζήστε τα Θεοφάνια στο Παράλιο Άστρος

Τα Θεοφάνια είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, αλλά έχουν καταβολές και από τις αρχαίες ελληνικές γιορτές. Ο καθαγιασμός των υδάτων ιδίως για τα παραλιακά μέρη έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σας προσκαλούμε στο Παράλιο Άστρος, τη μικρή «Ριβιέρα» της Βόρειας Κυνουρίας, για να ζήσετε αξέχαστα Θεοφάνια. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα της θείας λειτουργίας, η πομπή από το Νησί στο νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, τα παραδοσιακά σκαριά που παραταγμένα αναμένουν τη ρίψη του σταυρού στο νερό, οι κολυμβητές που βουτούν στην παγωμένη θάλασσα, όλα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ελάτε για τα Θεοφάνια στο Παράλιο Άστρος και απολαύστε μια μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση σε έναν προορισμό που αξίζει να τον ζεις όλον τον χρόνο.

 

 

Το πρόγραμμα

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τη Θρησκευτική Εορτή των Θεοφανίων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στην Τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ώρα 07:30

Έναρξη Όρθρου και Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου

Ώρα 09:30

Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου

Ώρα 10:00

Αναχώρηση πομπής

Ώρα 10:30

Μέγας Αγιασμός στην εξέδρα της πλατείας

Ώρα 11:00

Αγιασμός των υδάτων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ