Στη φιλόξενη Πελοποννησιακή γη περιηγήθηκαν 26 τουριστικοί πράκτορες και δύο τουριστικοί δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Fam Trip που πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο 08-12 Ιουνίου 2019, με τη βοήθεια του ΕΟΤ Ρουμανίας, την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), στο οποίο συμμετείχαν 26 τουριστικοί πράκτορες και 2 τουριστικοί δημοσιογράφοι από την Ρουμανία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το σύνολο της Ρουμανικής τουριστικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια του Fam Trip, οι προσκεκλημένοι Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της Πελοποννήσου, ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώθηκε την 10η Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Philoxenia-Grecotel της Καλαμάτας Workshop, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων και Συλλόγων Τουριστικών Καταλυμάτων από όλη την Πελοπόννησο. Στη συνάντηση εργασίας, μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι. Οι συμμετέχοντες φορείς, μέσω ειδικών παρουσιάσεων, ανέδειξαν κρυφές γωνιές της Πελοποννήσου, προώθησαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ρουμανικής αγοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις θεματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των  τοπικών συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία σε ανερχόμενους προορισμούς της Πελοποννήσου όπως οι περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, της Κορινθίας, της Λακωνίας αλλά και σε θεματικές μορφές τουρισμού (πεζοπορικά μονοπάτια-Menalon Trail, Fishing Trips, αναρριχητικό τουρισμό, δραστηριότητες άθλησης και περιπέτειας, θρησκευτικό τουρισμό κ.α.). Παράλληλα επιχειρηματίες του τουρισμού, που παρακολούθησαν το workshop είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους τουριστικούς πράκτορες και να προωθήσουν το προϊόν τους μέσω ειδικών
προσφορών.

Στο workshop χαιρετισμό απεύθυναν, ως συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Δ/ντής Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Κων/νος Ψυχάρης. Ο Πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κων/νος Μαρινάκος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς τις στοχευμένες δράσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια τόσο ως ΤΟΠ όσο και ως τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων, έχουμε οργανώσει έναν αξιόλογο αριθμό Fam Trips, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποια από αυτά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή, καθότι τα ταξίδια εξοικείωσης αποτελούν από τις πλέον δυναμικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος ενός προορισμού. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνεται μια σημαντική επικοινωνιακή διείσδυση στις αγορές -στόχους, όπως αυτή της Ρουμανίας, μια χώρα η οποία επιδεικνύει ένα υψηλό ενδιαφέρον για την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια».

Τα σχόλια των μελών της αποστολής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν πολύ θετικά για τους προορισμούς της Πελοποννήσου και για τους ανθρώπους της.
Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τις παραλίες τα παραδοσιακά χωριά και από την φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτούν ξεχωριστές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και να γευθούν αγνά τοπικά προϊόντα της Πελοποννησιακής γης.
Σημαντικότατο ρόλο σε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι έπαιξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι Συλλογικοί Τουριστικοί Φορείς τους οποίους και ευχαριστεί ο ΤΟΠ.

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου