Οι ομορφιές του Χειμώνα (pics)

Τα πουλιά στέκουν ανήμπορα στο κρύο, με μερικά απ΄ αυτά  να προσπαθούν να φουσκώσουν το φτέρωμά τους, ως μοναδικό όπλο αντίστασης στο χιονιά. Δένδρα με γυμνά κλαδιά και τα φύλλα να σαπίζουν πεσμένα στο έδαφος. Η φύση και οι ρεματιές, δίχως την καταπράσινη φορεσιά τους.

Κι οι νύχτες μεγάλες, σκοτεινές, ήσυχες και κρύες, που εντείνουν την βασανιστική μονάξια των ανθρώπων, κάνοντας πιο αισθητό τον κρότο της βροχής επάνω στη στέγη και το βουητό του αέρα που λυσσομανάει, σφυρίζοντας σε κάθε ανοιγόκλεισμα της πόρτας.

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις εικόνες που κυριαρχούν τούτη την εποχή στο όμορφο χωριό μας, βαρετές για τους ντόπιους, νοσταλγικές και ποθητές όμως για πολλούς.

Αυτές οι εικόνες είναι που διαμορφώνουν ανάλογα συναισθήματα στην ψυχή του καθενός, που ανάμικτα με τις αναμνήσεις μας από κάποιους περασμένους χειμώνες, προκαλούν τη σκέψη των ανθρώπων:

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές του Χειμώνα, διότι ο Χειμώνας είναι μέρος μέσα στη φύση και απαραίτητος για τη ζωή. Μετά το Χειμώνα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έλθει η Άνοιξη. Κι όσο πιο βαρύς είναι ο Χειμώνας, τόσο πιο όμορφη η «Άνοιξη». Το ίδιο ισχύει και για εκείνους τους «Χειμώνες» της ζωής μας. Μετά τη λύπη θα έλθει κι η χαρά….

Στα Κεφαλάρια πάντως, άρχισαν ν΄ ανθίζουν οι πρώτες παπαρούνες……

Από το agiasofiablog.gr

2

1

10

12

4

6

7

22

11

8

13

24

9

5

Η «ζωή» πάντως εξακολουθεί να είναι όμορφη και τώρα το Χειμώνα, μέσα στις βαθύσκιωτες λαγκαδιές του χωριού μας.

3

14

15

16

17

18

20

Στα Κεφαλάρια πάντως άρχισαν ν’ ανθίζουν οι πρώτες παπαρούνες.

23

21