Ο εορτασμός της 195ης επετείου της Μάχης των Δολιανών (pics,vid)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε την Κυριακή 22 Μαΐου η 195η επέτειος της Μάχης των Δολιανών που έλαβε χώρα στις 18 Μαΐου του 1821.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή  του Νικηταρά στα Άνω Δολιανά και κατάθεση στεφάνων.

Το πρωί της Κυριακής μετά τη Δοξολογία στο ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων, η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών.

Οι εκδηλώσεις τελείωσαν με το χορευτικό τμήμα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών (Κληροδότημα Π. Τσιρόπουλου) και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων Δολιανών (Κληροδότημα Π. Τσιρόπουλου), που παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης, Γιώργος Μπακούρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς καθώς και αντιδήμαρχοι της Βόρειας Κυνουρίας, σύσσωμοι οι φορείς των Άνω Δολιανών, εκπρόσωποι των Σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. 

 

Από το ArcadiaPortal.gr