Μικρό οδοιπορικό: Στους ρυθμούς της Γιορτής του Κάστανου ζει η Καστάνιτσα

Από το astrosnews.gr

Σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες που την κατακλύζουν τα τελευταία 31 χρόνια με αφορμή τη «Γιορτή του Κάστανου» βρίσκεται η Καστάνιτσα, με τους κατοίκους, τους καλλιεργητές αλλά και τον Φορέα του Πάρνωνα να έχουν ετοιμάσει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για το ερχόμενο Σάββατο 25/10.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, γνωστοί Σεφ από την Αθήνα αλλά και γυναίκες της Καστάνιτσας θα περιεργάζονται συνταγές με επίκεντρο ο Κάστανο, περιβαλλοντικές δράσεις για τα παιδιά θα πραγματοποιούνται από τον Φορέα Διαχείρισης του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα-Μουστού ενώ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα είναι ανοιχτό και θα παρέχει πληροφορίες όχι μόνο για το δάσος και το κάστανο αλλά και για την Καστάνιτσα. Δεν θα λείπει το φαγητό, τα ποτά και η παραδοσιακή μουσική που θα εντείνονται όσο θα περνά ή ώρα, τόσο από τον πολιτιστικό σύλλογο όσο και από τις ταβέρνες του χωριού και φυσικά άφθονα φρέσκα κάστανα και προϊόντα του δάσους και της Καστάνιτσας θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες να τα δοκιμάσουν και να τα αγοράσουν.

Το astrosnews επισκεπτόμενο την Δευτέρα το όμορφο χωριό του Πάρνωνα διαπίστωσε την μεγάλη κινητικότητα γύρω από τη συγκομιδή του κάστανου αλλά και την προετοιμασία του χωρίου ενόψει της επικείμενης γιορτής και μίλησε με τον υπεύθυνο του Κέντρου Περ. Ενημέρωσης Διαμαντή Αρβανίτη για την οργάνωση της γιορτής και την συμμετοχή του Φορέα και με τον γνώριμο και δραστήριο Καστανιτσιώτη Σωτήρη Λάτση, ο οποίος παρέθεσε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την Καστάνιτσα και την Γιορτή του Κάστανου.