Estella festival: Ανακαλύπτοντας ένα κάστρο

Ένα νέο φεστιβάλ με τίτλο "Estella festival: Ανακαλύπτοντας ένα κάστρο" διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Παράλιο Άστρος. Υπό το φως της πανσελήνου στις 28 και 29 Αυγούστου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στο κάστρο με σκοπό την ανάδειξη του.

Εκδηλώσεις

Παρασκευή 28 Αυγ. 2015

Επισκέψεις και ξεναγήσεις. Ώρες 18:00-20:00, Κάστρο

Maria Christina & the 7 pedals – “Άρπα μαγική“. Ώρα 20:30, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Δημήτρης Βασιλάκης quartet – “Jazz standards & more“. Ώρα 22:00, Θέατρο

Σάββατο 29 Αυγ. 2015

Επισκέψεις και ξεναγήσεις. Ώρες 18:00-20:00, Κάστρο

Χαιρετισμοί και καλωσόρισμα στην πανσέληνο. Ώρα 19:45, Κάστρο

Φανή Αντωνέλου, σοπράνο – “Πανσέληνος“. Ώρα 20:30, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Χρίστος Τσιαμούλης – “Το τραγούδι των Κάστρων“. Ώρα 22:00, Θέατρο

 

Estella: Το κάστρο του Π. Άστρους

Πριν 400 χρόνια ήταν ακόμα νησί, το αστερόσχημο νησί Stella ή Estella, με δεσπόζουσα θέση στον Αργολικό κόλπο και με ένα μικρό μεσαιωνικό κάστρο του 1256 μ.Χ. στην κορυφή του. Λένε πως ο δημιουργός του κάστρου, ο Φράγκος ηγεμόνας Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος, το ονόμαζε Castello della Estella, δηλαδή Κάστρο του Αστεριού.
Αν και έχει γίνει πια χερσόνησος, οι ντόπιοι ακόμα το αποκαλούμε Νησί, με το κάστρο του Νησιού να είναι πάντα το στολίδι του τόπου μας, ενώ οι πολιτείες μας έχουν ονομαστεί Άστρος και Παράλιο Άστρος, ως ανάμνηση πιθανόν του παλιού αστεριού Stella.

Σήμερα, στον λόφο Νησί του Παραλίου Άστρους, στο Castello della Estella, στον Φάρο, το Θέατρο και τις γειτονιές της παλιάς πόλης, πραγματοποιούμε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ. Ανακαλύπτουμε το Κάστρο, αφήνοντας την πανσέληνο του Αυγούστου να το φωτίσει. Γιορτάζουμε τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου. Απολαμβάνουμε επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Κάστρο και εκλεκτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Νησί.

Estella σημαίνει αστέρι. Το άστρο του Άστρους.

Estella festival

Στην πανσέληνο του Αυγούστου 2015, 28-29
Παράλιο Άστρος