Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Κάστρο και το Λιμάνι του Παραλίου Αστρους

Πριν 400 χρόνια ήταν ακόμα νησί, το αστερόσχημο νησί Stella ή Estella, με δεσπόζουσα θέση στον Αργολικό κόλπο και με ένα μικρό μεσαιωνικό κάστρο του 1256 μ.Χ. στην κορυφή του. Λένε πως ο δημιουργός του κάστρου, ο Φράγκος ηγεμόνας Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος, το ονόμαζε Castello della Estella, δηλαδή Κάστρο του Αστεριού, μεταφράζοντας έτσι την πολύ παλαιότερη ονομασία του οικισμού, Άστρον κατά τον Κλαύδιο Πτολεμαίο του 2ου αι. μ.Χ. ή Astrum κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Αν και έχει γίνει πια χερσόνησος, οι ντόπιοι ακόμα το αποκαλούμε Νησί, με το κάστρο του Νησιού να είναι πάντα το στολίδι του τόπου μας, ενώ οι πολιτείες μας Άστρος και Παράλιο Άστρος κρατούν ακόμα το αστέρι στις ονομασίες τους.

Σήμερα, στον λόφο Νησί του Παραλίου Άστρους, στο Castello della Estella, στον Φάρο, το Θέατρο και τις γειτονιές της παλιάς πόλης, πραγματοποιούμε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ. Ανακαλύπτουμε το Κάστρο, αφήνοντας την πανσέληνο του Αυγούστου να το φωτίσει. Γιορτάζουμε τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου. Απολαμβάνουμε επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Κάστρο και εκλεκτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Νησί.

Estella σημαίνει αστέρι. Το άστρο του Άστρους.

Ήρθε η ώρα για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στη Βόρεια Κυνουρία, μαζί με το Εstella festival 2017... Κάστρο και Λιμάνι Παραλίου Αστρους.

Δευτέρα 7/8 : Ρηνιώ Κουρδάκη και Γιώργος Παυλάκoς

Τρίτη 8/8 : Encardia..