Swimming

Undefined

Παραλία Άστρους (Πλαζ)

Πρόκειται για την παραλία που ξεκινά στην ουσία από την άκρη του λιμανιού και τερματίζει 5 χιλιόμετρα νοτιότερα στο Χερρονήσι κοντά στις ακτές του Αγίου Ανδρέα. Είναι η κεντρική παραλία μπροστά στις ψαροταβέρνες και τα καφέ του Παραλίου Άστρους με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, ενώ οι λάτρεις των σπορ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα κάνοντας το αγαπημένο τους σπορ. Η παραλία είναι οργανωμένη και ιδανική για όλες τις ηλικίες. Ενώ κανείς μπορεί να απολαύσει μία υπέροχη βόλτα δίπλα στο γραφικό λιμανάκι και την απίστευτη θέα από το Κάστρο του Παραλίου Άστρους και το «Νησί».

Θέση

Παράλιο Άστρος

Ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά θέρετρα της Πελοποννήσου γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της κοντινής απόστασης από τα αστικά κέντρα. Απέχει 165 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 49 από την Τρίπολη. Διαθέτει ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές για κάθε προτίμηση,  παραλίες χιλιομέτρων με πεντακάθαρα νερά και τη δυνατότητα θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Περιοχή επισκέψιμη όλο το χρόνο, ιδανική για Σαββατοκύριακο και τριήμερα. Στο Παράλιο Άστρος λειτουργεί Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, ενώ υπάρχει δυνατότητα εκδρομών στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα χωριά της Κυνουρίας.

Θέση

Παραλία Πόρτες

Νότια του Παραλίου Άστρους, πήρε το όνομά της από την περιοχή Πόρτες Μελιγούς. 3 λεπτά από το κέντρο του Άστρους και 10 λεπτά με ποδήλατο. Αποτελεί την παλιά εκβολή της λίμνης Μουστού που σήμερα είναι ανενεργή.  Ένα τμήμα της απόστασης  είναι βατός χωματόδρομος. Η παραλία διαθέτει χοντρή άμμο – βοτσαλάκι και βαθιά- δροσερά και πεντακάθαρα νερά, ενώ λόγω των ανέμων η παραλία είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν ευκάλυπτοι για φυσική σκιά και καντίνα για καφέ, αναψυκτικό και παγωτά. Υπάρχει και άλλη κατασκευή «πόρτα» της εποχής του Όθωνα.

Θέση

Παραλία Ανάβαλου

Μία από τις πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες που συναντά κανείς στη διαδρομή από το Άστρος προς την Αργολίδα λίγο πριν το Κιβέρι και μετά το Ξηροπήγαδο. Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και διαθέτει άμμο και καθαρά νερά, ενώ πήρε το όνομά της από τη γνωστή υποθαλάσσια καρστική πηγή γλυκού νερού του Ανάβαλου που πηγάζει σε Κυνουρία και Αργολίδα.

Θέση

Παραλία Ξηροπήγαδου

Παραλία-ες (το ίδιο όνομα φέρουν 4 παραλίες) στο ομώνυμο χωριό της Κυνουρίας. Ήσυχο περιβάλλον, βότσαλο, πεντακάθαρα νερά  και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο. Το Ξηροπήγαδο βρίσκεται στα σύνορα Αρκαδίας- Αργολίδας και  προσφέρει ιδανικές διακοπές για όσους αναζητούν χαλάρωση . Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με επίκεντρο το Ξηροπήγαδο στις γύρω περιοχές τόσο της Κυνουρίας όσο και της Αργολίδας.  Η παραλία διαθέτει  δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi).

Θέση

Παραλία Ατσίγγανος

Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Κυνουρίας , βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το Άστρος. Εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων και μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στις  πέντε χιλιάδες άτομα. Αποτελεί ιδανική παραλία για όλες τις ηλικίες. Παραλία αμμώδης  και  με βότσαλο . Όμορφο περιβάλλον με αλμυρίκια, λεύκες και φοίνικες. Ρηχά και ζεστά νερά κατάλληλα για παιδιά. Η θάλασσα βαθαίνει στα πέντε μέτρα από την ακτή. Στην περιοχή λειτουργούν και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης.

Θέση

Παραλία Παλιόχανο

Παραλία των Κάτω Βερβένων με ρηχά πεντακάθαρα νερά και πλούσια αμμουδιά. Το όνομά της εικάζεται ότι το πήρε από το γεγονός ότι το 1800 εκεί ήταν χάνι. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε και το λιθόκτιστο κτίσμα της μεταβυζαντινής εποχής Παλιόχανο, δέκα χιλιόμετρα από την παραλία,  που φέρει πολεμίστρες από όλες τις πλευρές και μέχρι σήμερα προκαλεί ερωτηματικά στους επισκέπτες για την αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία του. Από το χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο λέγεται ότι μεταφερόταν ασβέστης στις απέναντι περιοχές της Αργολίδας.

Θέση

Παραλία Χερρονήσι

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες της Κυνουρίας,  που οφείλει την ονομασία της στη λιμνοθάλασσα του Χερρονησίου (η δεύτερη λιμνοθάλασσα μετά τη λιμνοθάλασσα του Μουστού) που σχηματίζεται από τα νερά που αναβλύζουν από πηγή που βρίσκεται στο λόγο Χερρονησίου. Η λιμνοθάλασσα επικοινωνεί κατευθείαν με τη θάλασσα.

Θέση

Παραλία Κρυονέρι

Μαγευτική παραλία , μεταξύ Αρκαδικού Χωριού και Τυρού,  με γαλαζοπράσινα κρύα νερά,  πλούσια βότσαλα και βλάστηση που φθάνει μέχρι το νερό. Αγαπημένη παραλία των νέων και όσων αισθάνονται νέοι.   Διαθέτει beach bar που δίνει ρυθμό στις καλοκαιρινές διακοπές με party μέχρι πρωίας και ξεχωριστά events. Το όνομά της το πήρε από τις πηγές που υπάρχουν στη στεριά ,  μία εκ των οποίων υδροδοτεί το νησί των Σπετσών μέσω υδροφόρων πλοίων- αλλά και από το γλυκό νερό που αναβλύζει μέσα στη θάλασσα. Ο οικισμός διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες.

Θέση

Παραλία Αρκαδικού Χωριού

Η ομώνυμη παραλία του πρότυπου οικισμού του Αρκαδικού χωριού στο δρόμο από τον Άγιο Ανδρέα προς το Λεωνίδιο. Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τον οικισμό. Η παραλία αποτελεί μικρό κόλπο που εκτείνεται σε 110 μέτρα μήκος.  Παραλία με βότσαλο.  Τα νερά καθαρά και όχι ιδιαίτερα βαθιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω μονοπατιού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη,  διαθέτει όμως  τουαλέτες, ντους και κάδους απορριμμάτων. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν σκίαστρα από πανί πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Θέση

Εγγραφή στο RSS - Swimming